Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

«ΣΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Σουλιμά-Σουλιμοχώρια», από την Αλεξάνδρα Αναστ. Τασιγιώργου

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και αφάνταστη ικανοποίηση βλέποντας ολοκληρωμένο το ταπεινό μου πόνημα με τίτλο «Στη χούφτα του Θεού, Σουλιμά-Σουλιμοχώρια», την προστατευτική αυτή «μικρή κιβωτό» η οποία φιλοδοξεί να διαφυλάξει από τη λήθη και να λαμπρύνει με το φως της γνώσης μερικά από τα ιερά μνημεία της Ντρέδικης Ιστορίας, Πολιτισμού και Παράδοσης, τρανά σημάδια του μεγαλείου της Σουλιμοχωρίτικης ύπαρξης στη μακραίωνη θρυλική πορεία της.
Αγγίζοντας την ταπεινή πραγματεία μου ευγνωμονώ για πολλοστή φορά τη θρυλική Ντρέδικη φάρα η οποία μου επέτρεψε να σεργιανίσω στον κακοτράχαλο τόπο της και μου εμπιστεύτηκε το μεγαλείο της πορείας της με σκοπό να φωταγωγήσω τον ναό της ύπαρξής της και να συμβάλλω στην αναπαλαίωση του Αη Δημήτρη στο Σουλιμά, της «Αγίας Λαύρας της Τριφυλίας».
Αλεξάνδρα Αναστ. Τασιγιώργου


Η Αλεξάνδρα Αναστ. Τασιγιώργου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και κατάγεται από το Άνω Δώριο (Σουλιμά) Τριφυλίας. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. απ’ όπου αποφοίτησε πρώτη το 2012. Το 2013 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College London στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εργάστηκε στο Λονδίνο και σήμερα διαμένει στις Βρυξέλλες, όπου εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αγάπη της η λογοτεχνία. Σε ηλικία 18 και 23 χρονών βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Λογοτεχνική-Συγγραφική ομάδα «Ιδεόπνοον» για τα δύο δοκίμιά της «Ο ήλιος δύει» και «Ο φυλακισμένος». Λατρεύει τη φύση, την ιστορία και την παράδοση.

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του βιβλίου της συγχωριανής μας Αλεξάνδρας, που πρόσφατα εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΕΔΕΜΑΔΗ. Το βιβλίο αυτό είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, γεμάτο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, λυρική περιγραφή του τόπου, των ανθρώπων και των παραδόσεων, καθώς και ιστορίες από τα παλιά. Στην αγαπητή μας Αλεξάνδρα ευχόμαστε το βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο και να ακολουθήσουν κι άλλα. Επίσης της ευχόμαστε η ζωή της να είναι γεμάτη επιτυχίες και πρόοδο. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε νέους και λαμπρούς ανθρώπους να ασχολούνται με τον τόπο και τις παραδόσεις μας.
Γιάννης Αλ. Ανδριόπουλος

Γίνεται γνωστό ότι η Αλεξάνδρα ΤΑΣΙΓΙΩΡΓΟΥ με το βιβλίο της «ΣΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Σουλιμά - Σουλιμοχώρια» που πρόσφατα εκδόθηκε, πέραν των άλλων στοχεύει στη συγκέντρωση ποσού το οποίο θα διατεθεί για την υλοποίηση των νόμιμων ενεργειών προς αναπαλαίωση του Αη Δημήτρη του Σουλιμά. Προς τούτο κάθε βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των 30 ευρώ από:

- ΤΑΣΙΓΙΩΡΓΟ Αναστάσιο, Αθήνα, τηλ: 210 8610806 και 6974770670.
- ΤΑΣΙΓΙΩΡΓΟ Πέτρο, Δώριο Μεσσηνίας, τηλ: 6979963609.
- ΣΤΑΜΑΤΗ Αθανάσιο, Άνω Δώριο (καφενείο), τηλ: 6937133447 και
- Εκδόσεις ΔΕΔΕΜΑΔΗ, Χαριλάου Τρικούπη 42, Αθήνα, τηλ: 210 3633620.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Άνω Δώριο (Σουλιμά), στις 17 Αυγούστου 2017. Η όλη εκδήλωση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου