Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Στην κυκλοφορία και η δεύτερη σήραγγα στη Στέρνα προς Αθήνα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία και η δεύτερη σήραγγα στη Στέρνα (στις κεραίες), στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης στο ρεύμα προς Αθήνα. Μέχρι τις 13 Αυγούστου ο "Μορέας" θα ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες από το Αρτεμίσιο έως τη Στέρνα και θα παραδώσει ολοκληρωμένο τον αυτοκινητόδρομο στο συγκεκριμένο τμήμα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο και το “Μορέα“, το τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Για την παράδοσή του όμως φαίνεται να υπάρχει διαφωνία μεταξύ υπουργείου και “Μορέα“, καθώς το υπουργείο θέλει την παράδοση αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του, ενώ η κατασκευάστρια κοινοπραξία το αφήνει σε εκκρεμότητα.
Αυτό έχει να κάνει με το ότι το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα δεν ολοκληρώθηκε και δεν παραδόθηκε στο “Μορέα“ έως τις 30 Ιουνίου 2010, όπως είχε την υποχρέωση το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο Λεύκτρο - Παραδείσια προβλέπεται να λειτουργούν και διόδια, που τώρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν αφού δεν έχει παραδοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα, με αποτέλεσμα ο “Μορέας“ να χάνει χρήματα. Πηγές του υπουργείου εκτιμούν ότι αυτό το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και το τμήμα θα παραδοθεί τον άλλο μήνα.
Η διάβαση του Καλογερικού έως το Αθήναιο, που ήταν να παραδοθεί αυτές τις μέρες, πήγε πολύ πίσω λόγω των εκκρεμοτήτων με το λατομείο στο Παλλάντιο, με αποτέλεσμα τώρα να γίνεται αγώνας δρόμου για να παραδοθεί το Νοέμβριο. Εκτός από το κομμάτι με το λατομείο, όλο το άλλο τμήμα είναι σχεδόν έτοιμο.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου