Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια περιμένει να κηρυχθεί ο Δήμος Οιχαλίας

Την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το αδιέξοδο στη διαχείριση των σκουπιδιών, περιμένει η δημοτική αρχή Οιχαλίας και προγραμματίζει τη διενέργεια ψεκασμών στους σωρούς των σκουπιδιών για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος δήλωσε ότι “αυτό επιβάλλεται και έρχεται μόνο του, όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο”. Για τη δυνατότητα λύσης, ανέφερε πως “μακάρι να βρεθεί χώρος για την προσωρινή διαχείριση, αλλά είναι δύσκολο, γιατί χρειάζεται αδειοδοτήσεις”.
Για το αν συζητάει με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μας απάντησε ότι “συνομιλώ με όλους τους υπεύθυνους, με αυτούς που έχουν σχέση με τη διαχείριση των σκουπιδιών” και προσδιόρισε πως “την Παρασκευή θα γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι”.
Ο κ. Σταθόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τον κόσμο, γιατί, όπως είπε. “έχει μειώσει αισθητά τις ποσότητες των σκουπιδιών που βγάζει στους κάδους” κι ενημέρωσε ότι “γίνεται προσπάθεια να δένονται σε σακιά οι σακούλες με τα σκουπίδια, για να μην σκορπίζονται στους δρόμους”.
Ο δήμαρχος Οιχαλίας μας πληροφόρησε ότι “θα ψεκάσουμε τους κάδους για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία από επιβλαβείς ασθένειες” και πρόσθεσε: “Θα γίνουν παντού ψεκασμοί για την προστασία της υγείας των πολιτών, με προτεραιότητα στις περιοχές που υπάρχουν κέντρα υγείας, σχολεία και παιδικοί σταθμοί”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου