Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Η 74η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Αετού

Εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα και για τη μνήμη των θυμάτων της κατοχικής θηριωδίας πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, από τον Δήμο Τριφυλίας. 
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο. 
Χαιρετισμούς απηύθηναν οι εκπρόσωποι της πολιτείας κι έγινε ομιλία από τον Σταύρο Αργυρόπουλο, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αετός Τριφυλίας».
Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων για τους πυρποληθέντες και εκτελεσθέντες από τον μαρτυρικό Αετό: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης). Και από τα γειτονικά χωριά, Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ. Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας).
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφανιών τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου