Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Βραδιά όπερας ''Η δική μας Μαρία''

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, στις 21:00
Βραδιά Όπερας
«Η δική μας Μαρία»


Στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας,
στο Νεοχώριο Μεσσηνίας
Συμμετέχουν: Βασίλης Καβάγιας - τενόρος 
Χρύσα Μαλιαμάνη - σοπράνο 
Γιάννης Αερινιώτης - πιάνου

Ο Δήμος Οιχαλίας 
και το
Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum
Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου 
και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) 

και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου 

Η Μαρία Κάλλας, η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνης, με την μοναδική της τέχνη που στηρίχτηκε στον μαγικό συνδυασμό ενός τεράστιου μουσικού και θεατρικού ταλέντου, με την βαθιά γνώση της οπερατικής παράδοσης, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, μνήμης και τιμής για τους Έλληνες, όπως και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Παγκόσμια δε, 40 χρόνια μετά, αναγνωρίζεται ως η καλλιτέχνης που προσδιόρισε την ιστορική πορεία και εξέλιξη του λυρικού τραγουδιού ως εκείνη πριν και εκείνη μετά την Μαρία Κάλλας.
Το πατρογονικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας βρίσκεται κουρνιασμένο στην κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία. Αυτό το σπίτι, εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, πέρασε σχετικά πρόσφατα στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος αποφάσισε να το αποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονται σπαρμένα στο χώρο, και να το λειτουργήσει ως επισκέψιμο μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης καλλιτέχνιδας.
Ειδικά, για το 2017, Έτος Μαρίας Κάλλας, με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό της, ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Ατενέουμ) διοργανώνει μία ξεχωριστή Βραδιά Όπερας στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της, στο Νεοχώριο, τιμώντας την συμπατριώτισσά του Μαρία Καλογεροπούλου - Κάλλας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Σε αυτό το πλαίσιο προσκαλείται το φιλόμουσο κοινό σε μία ανοικτή Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού με γενικό τίτλο «Η δική μας Μαρία», το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου. 
Στην εκδήλωση οι καταξιωμένοι διεθνείς καλλιτέχνες Βασίλης Καβάγιας -τενόρος, Χρύσα Μαλιαμάνη - σοπράνο και Γιάννης Αερινιώτης στο πιάνο θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από τις ωραιότερες Όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου όπως ο «Ριγκολέτο» και η «Τραβιάτα» (η Παραστρατημένη) του Τζουζέπε Βέρντι ή «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι αλλά και ιταλικές καντσονέτες όπως το «Core 'Ngrato» (Αχάριστη Καρδιά) ή το πασίγνωστο τραγούδι «Γρανάδα», αλλά και το «Συ μου πήρες πια το νου και την καρδιά», από την Οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
Τραγούδια και άριες που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε απολαύσει και σιγοψιθυρίσει και τα οποία θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο την καλοκαιρινή μεσσηνιακή βραδιά, η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για μία μεγάλη πολιτιστική προσφορά σε όλη την περιοχή.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου