Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Κάηκαν 15 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης στην Καλλίτσαινα

Η έγκαιρη, ισχυρή και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα στην φωτιά, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουλίου, στις παρυφές του χωριού Καλλίτσαινα της ΔΕ Αυλώνας του Δήμου Τριφυλίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό πράγμα που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να κινδυνέψουν σπίτια μιας και ένας μόνο δρόμος χώριζε το χωριό από τις εστίες της φωτιάς. 
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων, ενώ και με την από αέρος βοήθεια των 5 PZL κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να την καθηλώσουν και λίγο αργότερα να την θέσουν υπό έλεγχο. Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν πυροσβεστικά και υδροφόρες του Δήμου Τριφυλίας με προσωπικό, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσακανίκας. Η πυκνή βλάστηση που υπήρχε από την μια μεριά του μετώπου, έκανε πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, καθώς αν η φωτιά ξέφευγε προς τα εκεί θα είχε κατεύθυνση την Αυλώνα. Παράλληλα είχαν επικεντρωθεί να μην περάσει η φωτιά μέσα στο χωριό. 
Η αρχική εκτίμηση μιλά για 15 στρέμματα περίπου δασικής και αγροτικής έκτασης καμένα και μέσα σε αυτά κάποια ελαιόδεντρα. 
Να τονίσουμε ότι την επιχείρηση κατάσβεσης αρχικά συντόνιζε ο διοικητής της ΠΥ Γαργαλιάνων επιπυραγός Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και στην συνέχεια ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου