Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σε κλίμα συγκίνησης η προβολή της ταινίας «Η Δική μας Μαρία Κάλλας» στον Δήμο Οιχαλίας.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/4 η προβολή της ταινίας «Η Δική μας Μαρία Κάλλας», στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Μαρία Κάλλας» του Δήμου Οιχαλίας.
Μέσα σε μια κατάμεστη, συναισθηματικά φορτισμένη αίθουσα ο κόσμος υποδέχτηκε με θερμά χειροκροτήματα «την επιστροφή της δικής μας Μαρίας» στο τόπο καταγωγής της.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά που μας τιμήσατε με την παρουσίας σας και το ενδιαφέρον σας.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια μας στην Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, τον σκηνοθέτη κ.Μπάμπη Τσόκα καθώς και όλους τους συντελεστές και εθελοντές που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας αυτό το εγχείρημα που τιμά το τόπο μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλου ο οποίος αφού τόνισε την ανάγκη να γίνει γνωστός ο τόπος καταγωγής της Μαρίας Κάλλας, το Νεοχώριον Μεσσηνίας, παρουσίασε τις διαδικασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν για την αποκατάσταση και αναστύλωση της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας και την δημιουργία ενός δυναμικού πολιτιστικού τρίπτυχου μεταξύ Αρχαίας Ιθώμης - πατρικία οικία Κάλλας, γεφύρι Μαυροζούμενας - Επικούριος Απόλλων, τέλος, συγκινημένος απέδωσε τα εύσημα στο κ.Παυλάκη τέως Πρόεδρο της κοινότητας Νεοχωρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παυλάκης σήμερα δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για το θέμα της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας».
Στην συνέχεια το λόγο πήραν ο αρχαιολόγος κ.Θέμελης, ο κ.Καμπόσος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελ/σου και ο αντιπεριφεριάρχης Επιχειρηματικότητας - Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας κ. Μαντάς, όλοι με την σειρά τους τόνισαν την ανάγκη που έχει ο τόπος μας για τουριστική προβολή και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους με όλους τους τρόπους στην προσπάθεια που ξεκινάει ο Δήμος μας.
Στην εκδήλωση εκτός των ανωτέρω παραβρέθηκαν μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, μέλη του Δ.Σ του Δήμου μας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Οιχαλίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Λιόγας, η αρχαιολόγος κ. Αραπογιάννη, ο κ. Μπαζίγος γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας με μεγάλη συμβολή στην δημιουργία της ταινίας, η κ. Λυμπεροπούλου επικεφαλής των οικολόγων Μεσσηνίας, η κ. Βούρβαχη, ο κ. Μπακούρος περιφερειακός σύμβουλος, ο κ. Φουσέκης Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης, ο κ. Θεοχάρης Ρέκκας Διευθύνων σύμβουλος της αναπτυξιακής Μεσσηνίας, ο κ. Αναστασόπουλος τέως Δήμαρχος Μεσσήνης, ο αρχιτέκτων κ. Παναγόπουλος και πολλοί άλλοι.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου το επόμενο Σάββατο 6/5 20:00 θα πραγματοποιηθεί πάλι προβολή της ταινίας.


Δήμος Οιχαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου