Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Σουλιμαίος ο γνωστός, από την τηλεόραση, συγγραφέας Δημοσθένης Λιακόπουλος

Ο γνωστός από την τηλεόραση συγγραφέας Δημοσθένης Λιακόπουλος είναι στην καταγωγή Σουλιμαίος. Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από την προσωπική του ιστοσελίδα liakonews.gr.

Καταγωγή
Γεννήθηκε στις 15-1-1956 στην Θεσσαλονίκη και είναι ο πιο πολυδιαβασμένος Έλληνας συγγραφέας της εποχής μας, έχοντας γράψει 116 βιβλία, που έχουν δώσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα.
Σουλιμαίος στην καταγωγή, από το ανυπότακτο γένος των Σουλιμαίων, που ήτανε μίξη Σουλιωτών και Μανιατών, που ζούσανε επί τουρκοκρατίας, στο άπαρτο ύψωμα του Σουλιμά στο Δώριο Μεσσηνίας.
Οι πρόγονοί του, ήταν οπλαρχηγοί που πολέμησαν με τον Κολοκοτρώνη, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, στην επανάσταση του ΄21. Γνωστός ο Λιάκος Λιακόπουλος ο Τουρκοφάγος, που έπεσε στις 27-Μαρτίου του 1821 και το μνημείο του βρίσκεται πάνω στην Καρύταινα.
Μεγάλωσε και έζησε μέχρι τα 16 του, σε φτωχογειτονιά, που ουσιαστικά ήτανε προσφυγικά παραπήγματα, διαμορφωμένα από πρώην στάβλους του γαλλικού στρατού, σε σπιτάκια των 26 τετραγωνικών, χωρίς καν ύδρευση και χώρους υγιεινής.
Οικογενειακή κατάσταση
Έγγαμος με 7 παιδιά
Σπουδές
Πήγε στο 65ο δημοτικό σχολείο στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και κατόπιν στο 4ο εξατάξιο Γυμνάσιο.
Το 1974 μπήκε στο Φυσικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1979.
Κατόπιν ακολούθησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος Φυσικών ραδιο-ηλεκτρολόγων και ψηφιακών ηλεκτρονικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γερμανικής γλώσσης.
Στο δημοτικό, η αγαπημένη του δασκάλα, η κυρία Αλεξάνδρα, έλεγε, ότι : "το παιδί αυτό, δεν το βρίσκεις ποτέ να πατάει στη γη. Ή από κάτω θα είναι ή στον ουρανό και στο διάστημα. Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης απέσπασε επαίνους και αριστεία.
Η συνέχεια του βιογραφικού του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου