Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μουσική παράσταση στα Πλατάνια και βράβευση μαθητών

Πύργος Μπαρμπαλέκου
Μουσική συναυλία από τα «Χρώματα της Ήλιδας» αφιερωμένη στη μνήμη των Δημήτρη και Αδαμαντίας Γκίντζιρη με την ευγενική χορηγία του Κωνσταντίνου Αρνόκουρου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2016 στο ανοιχτό θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» στον Πύργο Μπαρμπαλέκου, στα Πλατάνια.
Παράλληλα βραβεύτηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου  των Νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, που διακρίθηκαν στο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα «Να επισημάνετε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα που θεωρείτε σημαντικό για να αναπτύξετε Εθελοντική Δράση. Να προσδιορίσετε τρόπους ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και τρόπους ανάπτυξης δράσεων με επίκεντρο τον χώρο της εκπαίδευσης». Είναι ένας διαγωνισμός που πλέον έχει καθιερωθεί και διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η βράβευση έγινε από το Σύλλογο Πλατανιτών «Η Αγία Ελένη», στη μνήμη της Νότας Αρνόκουρου.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής, από τα έργα που υποβλήθηκαν και αφορούσαν στο διαγωνισμό, τις τρεις πρώτες θέσεις κατά βαθμίδα εκπαίδευσης κατέλαβαν οι εξής μαθητές/μαθήτριες:
Α. Γυμνάσιο
Πρώτο Βραβείο: Μαρία Πουλοπούλου, 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (Μ.Ο. 17,75)
Δεύτερο Βραβείο: Αφροδίτη Θεοφιλοπούλου, Γυμνάσιο Λεχαινών (Μ.Ο. 17,6)
Τρίτο Βραβείο: Ευάγγελος Κασδαγλάκης, 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (Μ.Ο. 17,5).
Β. Λύκειο.
Πρώτο Βραβείο: Αθανασία Σεσσέ, ΓΕΛ Κρεστένων (Μ.Ο. 18,6)
Δεύτερο Βραβείο: Μαρία Πετροπούλου, 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας (Μ.Ο. 18,5)
Τρίτο Βραβείο: Νικόλαος Μπένος, 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας (Μ.Ο. 18,4).
Το πέτρινο θέατρο χωρητικότητας 1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι η 17η κατά σειρά εκδήλωση από το 1998 που κατασκευάστηκε ο Πύργος. Το 2008 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου.
Οι εκδηλώσεις αυτές, γίνονται με την χορηγία του ευπατρίδη συντοπίτη Κωνσταντίνου Αλέκου Αρνοκούρου, του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το περίτεχνο θέατρο. Τα βιβλία είναι ευγενική χορηγία των εκδοτικών οργανισμών "Λιβάνη" και  "Παπαδήμα". Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι συνεχώς αυξανόμενη (πάνω από 230).

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου