Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο εορτασμός της επετείου της γέννησης του Θ. Κολοκοτρώνη

Η επέτειος της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, (στις 3 Απριλίου 1770), γιορτάστηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με λαμπρότητα στο Ραμοβούνι, στον τόπο όπου ο “Γέρος του Μοριά” αντίκρισε για πρώτη φορά τον ήλιο της σκλαβωμένης Ελλάδας, για την απελευθέρωση της οποίας αγωνίστηκε όλη του τη ζωή. 
Η εκδήλωση που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του Δήμου Οιχαλίας ξεκίνησε με την τέλεση τρισάγιου στον χώρο του ανδριάντα του Ήρωα της Επανάστασης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Οιχαλίας.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Αθανάσιος Χρήστου, εκλεγμένος Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 
Ακολούθησαν Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου και από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων παρατέθηκε μικρή δεξίωση από τον Δήμο Οιχαλίας
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Περικλής Μαντάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΠΕ.ΣΥ., κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας, κ. Γιάννης Μερκούρης, ο πρώην βουλευτής, κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής, κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το βραδινό δελτίο ειδήσεων, της Κυριακής 3-4-2016, του τηλεοπτικού σταθμού Καλαμάτας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου