Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Έγινε η εκδήλωση του Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο Gazarte (πλατεία Γκάζι), σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η εκδήλωση του Συλλόγου των Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» και του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Ρούλα Τσατσάκου μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου, καθώς και η ανακοίνωση για τη λειτουργία της ιστοσελίδας του syllogosarkadia.gr και του ηλεκτρονικού καταλόγου των Κυπαρισσίων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (είναι ενταγμένος στην ιστοσελίδα) και κάλεσε όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται να εγγραφούν, τονίζοντας τον θετικό αντίκτυπο στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργου του μεγάλου μας ποιητή Μιχάλη Κατσαρού, με αφορμή και την έκδοση του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία» με το ίδιο θέμα.
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου) συντόνισε την εκδήλωση, μίλησε για το τεύχος της Τριφυλιακής Εστίας με αφιέρωμα στον Μιχάλη Κατσαρό και παρουσίασε αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί για τον ποιητή.
Για τον ποιητή μίλησαν και διάβασαν ποιήματα, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, με αλφαβητική σειρά:
Καλογερόπουλος Νίκος- ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος
Μαραγκόπουλος Άρης- συγγραφέας, μεταφραστής και εκδότης
Μπουκάλας Παντελής- ποιητής, μεταφραστής και κριτικός λογοτεχνίας
Στεφανάκις Γιάννης- ζωγράφος, χαράκτης
Ο Παντελής Μπουκάλας αναφέρθηκε στο έργο του ποιητή και τη διαχρονική αξία που έχει η ποίηση του Κατσαρού στις μέρες μας.
Στη συνέχεια, ο συμπατριώτης μας Νίκος Καλογερόπουλος, που είχε γνωρίσει τον Κατσαρό, απήγγειλε τo ποίημα «Αντισταθείτε» και διάβασε επίσης κάποιο δικό του ποίημα που είχε γράψει και είχε σχολιαστεί θετικά από τον ποιητή.
Ο Γιάννης Στεφανάκις μίλησε για την βιωματική του σχέση με τον ποιητή, που τον καθόρισε, καθώς επίσης και για το πρώτο περιοδικό «Νέο Επίπεδο» που εξέδωσαν μαζί.
Τέλος, ο Άρης Μαραγκόπουλος ανέλυσε σε βάθος το σύνολο της ποίησης του Μιχάλη Κατσαρού (Μεσολόγγι, Οροπέδιο, Κατά Σαδδουκαίων, κ.λπ.).
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική.
Ο μουσικός Παναγιώτης Τσίτσικας (κοντραμπάσο) με τους συνεργάτες του: Βασίλη Κορακάκη (μπουζούκι, μαντολίνο), Λευτέρη Κουάντα (κιθάρα), Φίλιππο Παχνιστή (πιάνο), Αλέξανδρο Καμπουράκη (ακορντεόν) και Λίνα Ψυχογιού (τραγούδι), παρουσίασαν κάποια αποσπάσματα από το μελοποιημένο - από τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο κ.ά. μεγάλους συνθέτες - έργο του Μιχάλη Κατσαρού καθώς και κάποια ορχηστρικά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για το ποιοτικό και όμορφο μουσικό πρόγραμμα που μας χάρισαν.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυπαρισσίας, από τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε το καλοκαίρι, με θέμα «Στιγμές Κυπαρισσίας 2015».
Χαρήκαμε που είχαμε κοντά μας τον γιο του Μιχάλη Κατσαρού, Στάθη, και την οικογένειά του, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί θεσμικοί παράγοντες, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων της Τριφυλίας και της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, συγγραφείς και ποιητές. 
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και περιμένουμε ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή και στήριξη του Συλλόγου μας κι από άλλους συμπατριώτες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στους χορηγούς μας, που πρόσφεραν τα προϊόντα τους: την Ειρήνη Θεοδωροπούλου για το «Τσίπουρο Νταραίος», τον Θεόδωρο Δερέσκο για το κρασί από το «Κτήμα Δερέσκου», την Αθηνά Διονυσοπούλου για τις ελιές από τη «Μεσσήνια γη» και τον Γιάννη Σταθόπουλο για τα πατέ ελιάς και λιαστής τομάτας «Arcadia».
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν ενεργά για να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αυτή η εκδήλωση.

Με τιμή το Δ.Σ του Συλλόγου:
Η Πρόεδρος, Ρούλα Τσατσάκου-Θεοδωροπούλου
Ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας, Γιώργος Κορμάς
Ο Ταμίας, Παναγιώτης Λούτος
Και τα Μέλη, Πέτρος Δεδούσης, Παναγιώτης Χριστόπουλος & Δημήτρης Ντρούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου