Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Στη συνεδρίαση της 16-1-2015 του Δ.Σ. Οιχαλίας μεταξύ άλλων και ο δρόμος Άνω Δώριο - Πλατάνια

Συζήτηση για τις εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της αποτροπής  εγκατάστασης σκουπιδοεργοστασίου στη θέση "Ονι" της Καλλιρρόης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ, ζητούν με γραπτό αίτημά τους οι σύμβουλοι των μειοψηφιών.
Οι σύμβουλοι επανέρχονται μετά την απόρριψη του αιτήματος για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και το οποίο συνυπέγραφαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Καλλιρρόης και όμορων χωριών Δήμητρα Γιαννοπούλου, Γιάννης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Γκότσης, Χριστίνα Καποτά και ο εκπρόσωπος της Σουηδικής Κοινότητας (Ελαιώνα) Καλλιρρόης Γιαν Χένρικ. Στο κοινό αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου ζητούσαν να γίνει «ενημέρωση από τους επιστημονικούς συνεργάτες του δήμου για τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους, καθώς και για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων για την καλύτερη και ουσιαστικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος».
Ακόμα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής το Δ.Σ. Οιχαλίας αναμένεται να ασχοληθεί με: 
Την υποβολή αιτήματος στο ΦΟΔΣΑ για την παραχώρηση της αρμοδιότητας της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Οιχαλίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο της συντήρησης - βελτίωσης του δρόμου Ανω Δώριο - Πλατάνια, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. 
Τον εθελοντισμό στον δήμο. 
Την επικαιροποίηση της απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2014, για την ένταξη των Τοπικών Κοινοτήτων Ζερμπισίων - Κεφαλληνού και Ρευματιάς στον Δήμο Οιχαλίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου