Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τιμήθηκε ο Τριφύλιος λογοτέχνης Πολύβιος Δημητρακόπουλος

Εκδήλωση αφιέρωμα στον πεζογράφο, θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Πολύβιο Δημητρακόπουλο γνωστό με το ψευδώνυμο Πολ Αρκάς που φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννησή του πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (25-10-2014) στο αμφιθέατρο "Αλέκος Παπαδόπουλος" στην Κυπαρισσία.
Η εκδήλωση ήταν μέρος των αφιερωμάτων στην τριφυλιακή λογοτεχνία μέσα από την οποία επιχειρείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τριφυλίας και διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας σε συνεργασία με την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων. 
Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παρασκευή Παντελάκη, η οποία στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη των ποιητών και λογοτεχνών της Τριφυλίας. Οπως είπε, είναι ένας κύκλος αφιερωμάτων που ήταν μια ιδέα του πρώην δημάρχου Κώστα Κόλλια. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι αυτό θα συνεχιστεί και από τη νέα δημοτική αρχή και σημείωσε ότι είναι τιμή για αυτόν να συμμετέχει σε μια τιμητική εκδήλωση για αυτό το σπουδαίο άνθρωπο.
Εκ μέρους της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων ο ταμίας Άγγελος Λάππας μεταξύ άλλων τόνισε ότι η τέχνη και η λογοτεχνία δημιουργούν το πρόσωπο μιας χώρας και μιας περιοχής.
Για το βίο και τα λογοτεχνικά έργα του Πολύβιου Δημητρακόπουλου μίλησε ο Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος) - αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων - διευθυντής του Λυκείου Μελιγαλά.
Ανάγνωση αποσπασμάτων έργων του Πολύβιου Δημητρακόπουλου έγινε από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Κυπαρισσίας Μπίτσικα Στέλλα, Παναγιωτοπούλου Θεοδώρα και Παναγιωτοπούλου Ρέα και τους μαθητές της Β’ Λυκείου Κυπαρισσίας Μόρα Μαριάντζελα και Γ΄ Λυκείου Παπανικολάου Αγγελική και Τσίγκανου Λίνα, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Κατερίνα Δρούλια και Δήμητρα Παπαντωνοπούλου.
Τέλος το θέμα "Πολύβιος Δημητρακόπουλος: ο πεζογράφος, ο θεατρικός συγγραφέας, ο ποιητής" ανέπτυξε ο Κώστας Παπαγεωργίου, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας, διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού «Τα ποιητικά». 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου