Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ψηφιακή τηλεόραση σε όλη την Πελοπόννησο από 30 Μαΐου 2014

Νέο συντονισμό θα χρειαστούν από την Παρασκευή 30 Μαΐου οι τηλεοπτικοί δέκτες που λαμβάνουν σήμα μέσω Digea σε όλη την Πελοπόννησο, λόγω της έναρξης λειτουργίας νέων κέντρων εκπομπής σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα (πρώτο περιοχικό switch off).
Με αυτή την εξέλιξη αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα όλες οι περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους ακόμα και αυτοί που ήδη λαμβάνουν ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής Πεταλιδίου, Ξυλοκάστρου και Αρόης.
Πρακτικά πλέον το ψηφιακό σήμα μέσω των 3 κέντρων εκπομπής της Πελοποννήσου αναμένεται να φτάσει σε περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους στους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, καθώς και στα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.
Ο επανασυντονισμός κρίνεται απαραίτητος, καθώς από τις 30 Μαΐου και έπειτα οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες και όχι στις σημερινές μεταβατικές.
Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι ακόμα και κάτοικοι περιοχών στην Πελοπόννησο που μέχρι σήμερα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν αναλογικό τηλεοπτικό σήμα (Τριφυλία κ.α.) θα πρέπει να προμηθευτούν εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή, εφόσον οι τηλεοράσεις τους δεν έχουν ενσωματωμένο δέκτη τεχνολογίας  DVB-T MPEG4 ή H.264.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου