Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η αγιογράφηση του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Άνω Δωρίου ολοκληρώθηκε

Το σπουδαίο και θεάρεστο έργο της αγιογράφησης του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Άνω Δωρίου, που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011, ολοκληρώθηκε. Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη ανάρτηση της 23-1-2014, είχε απομείνει ένα μέρος της δυτικής πλευράς του ναού για την ολοκλήρωση της αγιογράφησης, στο οποίο προστέθηκαν οι τελευταίες δέκα αγιογραφίες που είναι οι εξής: Οι Άγιοι Ανάργυροι - Κοσμάς & Δαμιανός, ο Άγιος Τρύφων, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Άγιος Φώτιος, η Αγία Θεοδώρα - η αναστηλώσασα τας αγίας εικόνας, η Αγία Πηνελόπη, η Αγία Αναστασία η φαρμακολύτρια, η Αγία Καλλιόπη και η Αγία Ξένη η εκ Καλαμών.
Η  συγκινητική βοήθεια των πιστών, για μια ακόμη φορά, έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα και σήμερα είμαστε όλοι υπερήφανοι, γιατί κατορθώσαμε να φτιάξουμε μια εκκλησία που αποτελεί στολίδι για το  χωριό μας, για την περιοχή μας, αλλά και για όλη τη Μεσσηνία.
Ο κάθε πιστός, εισερχόμενος στο ναό, αισθάνεται δέος και μεγαλείο. Η Αγία Τριάδα είναι πλέον ένας μεγαλοπρεπής ναός που αξίζει να τον επισκεφτούν όλοι και ξεχωρίζει για τη μεγαλοπρέπειά του στα 160 χρόνια από την κατασκευή του.
Η Αγία Τριάδα ας μας προστατεύει όλους, ας μας δίνει υγεία και δύναμη.
Φωτογραφίες: Όλγα Δ. Δεδεμάδη - Γιάννης Γ. Κόλλιας (Αυστραλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου