Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τοποθέτηση πύργων και τόξων στη μεταλλική τοξωτή γέφυρα

Άρχισε χθες η τοποθέτηση των πύργων και των τόξων στο εργοτάξιο της εντυπωσιακής μεταλλικής τοξωτής γέφυρας, στο νέο εθνικό δρόμο, στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.
«Πρόκειται για ιστορική μέρα», επεσήμανε στην "Ε" ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης και μαζί με τον εργοταξιάρχη  Νίκο Ντονά διαβεβαίωσαν ότι η γέφυρα θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί μέσα στο 2014.
Στο εργοτάξιο στήθηκαν οι πρώτοι επιβλητικοί μεταλλικοί πύργοι, πάνω στους οποίους τοποθετούνται τα κομμάτια του τόξου. Η διαδικασία είναι τεχνικά δύσκολη και η ανύψωση του πρώτου τμήματος του τόξου θα αρχίσει μετά το Πάσχα.
Όπως μας ενημέρωσαν ο Γ. Καρνέσης και ο Ν. Ντονάς, ανάμεσα στους πύργους θα τοποθετηθούν 6 κομμάτια τόξου συν τα 2 ακρινά που θα έρθουν έτοιμα, συναρμολογημένα και η τοποθέτησή τους θα είναι πιο εύκολη.
Από κάθε πλευρά προβλέπεται να στηθούν 7 ζεύγη πύργων, το μεσαίο από τα οποία (το πιο ψηλό σημείο του τόξου) θα έχει 63 μέτρα ύψος. Τα ακρινά -στο πιο χαμηλό σημείο- θα έχουν 25 μέτρα ύψος.
Ο κ. Ντονάς εκτίμησε ότι η χρονική διάρκεια για κάθε τμήμα (από τα 6 του τόξου) από τη συναρμολόγησή του μέχρι την τοποθέτηση και την ανύψωσή του θα είναι 25 ημέρες. Παρατήρησε, ακόμα, ότι μετά τα τόξα θα απαιτηθεί ένα δίμηνο για όλες τις εργασίες ασφαλτοστρώσεων, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας και δοκιμαστικής λειτουργίας.
Ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών και ο εργοταξιάρχης ζήτησαν από τους οδηγούς που κινούνται στην παράκαμψη του νέου εθνικού δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να μη χαζεύουν, κοιτώντας τους πύργους και τα τόξα που θα υψώνονται, γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, καθώς η παράκαμψη είναι στενή.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου