Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Εορτάστηκε στις 10 Μαΐου η επέτειος της μάχης στο Λάπι

Εορτάστηκε προχθές 10 Μαΐου 2013 η επέτειος της μάχης των 7 Λαπαίων που δεν δίστασαν να τα βάλουν με ολόκληρο το στράτευμα του Ιμπραήμ και να θυσιαστούν για να αφήσουν περιθώριο στους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού να φύγουν και να γλυτώσουν.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό της Παναγίας στο Άνω Λάπι, ενώ στην συνέχεια μετέβησαν στην θέση Κουρόρα, όπου έγινε η μάχη και σήμερα βρίσκεται μνημείο με ένα μεγάλο σταυρό και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των 7 Λαπαίων που ήταν οι: Μίτζας, Τζανέτος, Στέργιος, Μπούρας, Πανοστάθης ή Πανούσης, Δίκος και Ματζώρης. 
Κατατέθηκαν στεφάνια από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Δημήτρη Μπασδάνη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την ΔΕ Αετού Γιάννη Μερκούρη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κοπανακίου Γρηγόρη Παπαδόπουλο, τον υποδιοικητή του Α.Τ. Κοπανακίου Παναγιώτη Παχή, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ριζοχωριτών Λεωνίδα Μιχόπουλο, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου Δήμητρα Θανάσουλα, την πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοπανακίου Δήμητρα Πετροπούλου, μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, οι οποίοι απήγγειλαν και ποιήματα ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Γεώργιο Μέμο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου