Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Σε λειτουργία σταθμοί Διοδίων σε Βελιγοστή και Παραδείσια

Στις 22/12/2012 αποδόθηκε στην κυκλοφορία το μήκους περίπου 12 χλμ. νέο τμήμα «Παραδείσια - Τσακώνα»,  του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα. Με την λειτουργία του νέου τμήματος, οι μετακινούμενοι απολαμβάνουν μια ενιαία, ταχεία και ασφαλή διαδρομή σε μήκος 147 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο έως και την είσοδο της Καλαμάτας (ανισόπεδος κόμβος «Μεσσήνης/Θουρίας»).
Βάσει των προβλέψεων της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη» (Ν. 3559/2007) και της λοιπής υφιστάμενης Νομοθεσίας, από τις 18:00 σήμερα Δευτέρα 7/1/2013 τίθενται σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων Βελιγοστής και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα).
Η χρέωση στο μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής (0.80 - 1.20 - 3.10 - 4.30) αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου-Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του μήκους 700 μ. αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί (κυκλοφορία μέσω προσωρινής παράκαμψης).
Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου και πάλι του παρακαμπτόμενου μήκους.

Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου