Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Περισσότερη αστυνόμευση στην Ενότητα Δωρίου ζητάει ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Νικόλαος Αλεξόπουλος

Περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση στη Δημοτική Ενότητα Δωρίου ζητάει ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Νικόλαος Αλεξόπουλος. Στη σχετική επιστολή που έστειλε ο αντιδήμαρχος στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αναφέρει:
“Διά του παρόντος υπομνήματος θέτω υπόψη σας την κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Ενότητα Δωρίου σε σχέση με την αστυνόμευση και την τήρηση της έννομης τάξης στην περιοχή μας.
Στην Τοπική Κοινότητα Κοπανακίου υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα με ισχνή δύναμη, που μετά βίας διατηρεί ανοικτό το κατάστημα με περιοχή ευθύνης από την Δημοτική Ενότητα Δωρίου (Τ.Κ. Βασιλικού, Άνω Δωρίου, Κόκλας, Ψαριού, Χρυσοχωρίου, Χαλκιά, Κούβελα, Μάλθης) μέχρι την Δημοτική Ενότητα Είρας (Τ.Κ. Κακαλετρίου, Στάσιμου, Σύρριζου), καθώς και γεωγραφικά τμήματα του Δήμου Τριφυλίας όπως ολόκληρος ο πρώην Δήμος Αετού. Παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου, με την υφιστάμενη δομή είναι αδύνατη η αστυνόμευση του χώρου ευθύνης όπου ανήκει στο τμήμα. Στο Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου υπάρχουν 14 οργανικές θέσεις από τις οποίες μονάχα 9 καλύπτονται και υπηρετούν οι αστυνομικοί.
Ωστόσο το φαινόμενο αυτό, του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου, πρέπει άμεσα να σταματήσει και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενιαίας και πλήρους εποπτείας και αστυνόμευσης του χώρου.
Η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας είναι σημαντική υπόθεση με θετικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Οφείλω φυσικά να καταθέσω ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας, η οποία συνδράμει με την Ομάδα της Β’ ΟΠΚΕ, αλλά η έλλειψη καθημερινής και ολοήμερης παρουσίας αστυνομικής δύναμης στην περιοχή είναι αισθητή.
Σημαντική είναι τα τελευταία χρόνια η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, καθώς και της μεταφερόμενης από τα αστικά κέντρα, που περιλαμβάνει και σοβαρές εγκληματικές ενέργειες (π.χ. ληστεία ΑΤΕ - ληστεία μέλους του Τοπικού Συμβουλίου περιοχής, κλοπές, ξυλοδαρμοί ηλικιωμένων, κλοπή πίλαρ κ.ά.). Συχνό φαινόμενο είναι οι διαρρήξεις σπιτιών και οι κλοπές αυτοκινήτων. Το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί πολύ σοβαρά. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί ακόμα η έλλειψη τροχαίας αστυνόμευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Η αδυναμία εφαρμογής του νόμου έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα πλήρους ασυδοσίας. Πολύ σοβαρό θέμα δημόσιας τάξης, με ισχυρές πιθανότητες απρόβλεπτων συνεπειών, είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται αφενός από την αθρόα έλευση παράνομων και μη αλλοδαπών κατά την περίοδο της ελαιοκομιδής, και παρά τις προσπάθειες προσέγγισης και ελέγχου που διαχρονικά γίνονται από τις αστυνομικές αρχές η παραβατικότητα είναι πολύ σοβαρή, και αφετέρου από τους διερχόμενους Ρομά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ασκούντες εμπορική δραστηριότητα και μη, οι οποίοι κατά δεκάδες φθάνουν στην περιοχή μας με ευνόητα αποτελέσματα. Θεωρώ, ως προς αυτό το ζήτημα, την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουμε προς κάθε κατεύθυνση δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία μου για μια ανεξέλεγκτη οργή που διαμορφώνεται, σε δημότες που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και την περιουσία τους να υποτιμάται ραγδαία.
Κατά την άποψή μας, η οποία τεκμηριώνεται από την γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας μερικά απ’ τα οποία αναφέρονται πιο πάνω, η μόνη ενδεδειγμένη και ρεαλιστική πρόταση είναι η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου.
Η πρόταση αυτή είναι αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους φορείς της, από τους συλλόγους, εμπορικούς, επαγγελματικούς κ.ά., από τους πολίτες των οποίων της αγωνίας καθημερινά γινόμαστε δέκτες, και βέβαια αποτελεί και θέση της Δημοτικής Ενότητάς μας, καθώς και όλων των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.
Επιθυμούμε και το ζητούμε διά του παρόντος υπομνήματος, να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση. Η επίλυση και ο έλεγχος των προβλημάτων γίνεται προτού αυτά διογκωθούν, πιστεύω πως ακόμη υπάρχει λίγος χρόνος. Μην τον αφήσουμε να σπαταληθεί άσκοπα“.
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου