Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Εγκαινιάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός Κυπαρισσίας

Ένα έργο πνοής και προσδοκιών αρκετών χρόνων, ο βιολογικός καθαρισμός Κυπαρισσίας, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την ευχή όλων για καλή και συνεχή λειτουργία, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε ότι εγκαινιάζεται ένα σημαντικό έργo που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας ωστόσο ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν διεκδικεί δάφνες για το έργο. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι το έργο πρέπει να αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες, ενώ έκανε αναφορά στους πρώην δημάρχους, τον αείμνηστο Τάκη Αδαμόπουλο και τον Ηλία Τσίγγανο.
Στο γεγονός ότι το έργο του βιολογικού καθαρισμού έγινε από όλους μαζί τους πολίτες, στάθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης σημειώνοντας ότι έχει κατασκευαστεί με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει από τεχνικό εξοπλισμό, ενώ επισήμανε ότι στόχος είναι η περιοχή να γίνει ένα περιβαλλοντικό πάρκο.
Ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, προϊστάμενος μηχανικός του δήμου Γρηγόρης Κανελλόπουλος επισήμανε ότι πλέον μαζί με τα δίκτυα είναι δυνατή η συλλογή του συνόλου των λυμάτων της πόλης, τονίζοντας ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Κυπαρισσίας για τα επόμενα 40 χρόνια. Ακολούθησε παρουσίαση του έργου από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Γιώργο Πατάτση, ο οποίος σημείωσε ότι η εγκατάσταση είναι σχεδιασμένη να εξυπηρετεί 15.267 κατοίκους και με την προσθήκη μιας ακόμη δεξαμενής η δυναμικότητά της μπορεί να διπλασιαστεί. Σημείωσε πως είναι εξ ολοκλήρου κλειστού τύπου χωρίς καμία όχληση σε οσμές όπως και οπτικά κατασκευασμένη με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Στην συνέχεια όλοι μετέβησαν στο χώρο του βιολογικού όπου τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος. Την κορδέλα έκοψε ο κ. Τατούλης με τον κ. Κόλλια και ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις από τους υπεύθυνους κατασκευής του έργου, από τους οποίους τονίστηκε ότι η πιο σοβαρή παράμετρος είναι η συνέχιση λειτουργίας του. Σε παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος Ηλίας Τσίγγανος επισήμανε ότι στο έργο αυτό βοήθησαν όλοι, οι καλοί, οι κακοί ακόμη και οι ουδέτεροι.
Να σημειώσουμε ότι μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, οι πρώην δήμαρχοι Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσάκος και Ηλίας Τσίγγανος, καθώς και πρώην αυτοδιοικητικοί όπως ο Ηλίας Τσιμπλής, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου