Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Παραδόθηκε το τμήμα Αλλαγή - Θουρία. Το Παραδείσια - Τσακώνα πάει για το τέλος του έτους


Μετά από 1 και πλέον χρόνο άλλη μία επέκταση του Αυτοκινητόδρομου Μορέα είναι πραγματικότητα. Ο οδικός άξονας που ξεκινά από την Κόρινθο φτάνει στην Τρίπολη και ακολούθως στη Μεγαλόπολη πλέον ακουμπά την πόρτα της Καλαμάτας.
Με κάθε επισημότητα σήμερα παραδόθηκε το τμήμα Αλλαγή - Θουρία και η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Καλαμάτα γίνεται συντομότερη κατά 20 λεπτά. Με την λειτουργία του νέου τμήματος η διαδρομή Αθήνα - Καλαμάτα γίνεται σε περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά.
Το τμήμα του δρόμου που παραδόθηκε είναι μήκους 25 χιλιομέτρων και ένα όνειρο για τους κατοίκους της Μεσσηνίας γίνεται πραγματικότητα. Η διάρκεια κατασκευής του τμήματος έφτασε τα 5 χρόνια από την εκκίνηση των εργασιών και για την κατασκευή του δούλεψαν εκατοντάδες άτομα, προσφέροντας σημαντικά στην απασχόληση.
ΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Η διαδρομή μπορεί να έχει μικρύνει κατά 20 λεπτά αλλά για μερικούς μήνες ακόμα οι οδηγοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα μικρό μαρτύριο. Ανάμεσα στην Μεγαλόπολη και το νέο τμήμα μέχρι την Καλαμάτα υπάρχει ένα τμήμα που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Είναι το περίφημο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα το οποίο έχει μήκος 17 χιλιόμετρα και είναι στο τελικό στάδιο κατασκευής. Το συγκεκριμένο τμήμα σημειωτέον δεν κατασκευάζεται από την Κοινοπραξία Μορέας αλλά με δημόσιους πόρους εδώ και 5 χρόνια.
Είναι το «αμαρτωλό» τμήμα που παραδόθηκε πριν 10 χρόνια και μετά από μερικούς μήνες διαλύθηκε στην κυριολεξία από την μετακίνηση του βουνού. Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια για να ξεκινήσουν νέα έργα.
Η παράδοση αυτού του τμήματος που είναι και το πλέον δύσκολο γιατί με την ολοκλήρωση του παρακάμπτονται οι ορεινοί όγκοι πριν την κοιλάδα της Μεσσηνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους μειώνοντας κατά 10 λεπτά ακόμα την απόσταση.

Πηγή:ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου