Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων;

Τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων στους ΟΤΑ κατά 35% περίπου, καθώς και την περικοπή των αποδοχών που λαμβάνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και πρόεδροι Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη».
Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι οι παραπάνω αξιωματούχοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, στον α΄ και β΄ βαθμό, δε θα λαμβάνουν αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και από τις επιτροπές που συμμετέχουν.
Τι θα ισχύσει στη Μεσσηνία
Σύμφωνα με τα πληθυσμιακά δεδομένα των Δήμων της Μεσσηνίας, ο αριθμός των αντιδημάρχων διαμορφώνεται εφεξής ως ακολούθως: στο Δήμο Καλαμάτας μειώνονται από έξι (6) σε τέσσερις (4). Στο Δήμο Μεσσήνης από επτά (7) που είναι σήμερα σε τρεις (3), στο Δήμο Τριφυλίας από έξι (6) σε τρεις (3), στο Δήμο Πύλου Νέστορος από έξι (6) σε τρεις (3), στο Δήμο Οιχαλίας από πέντε (5) σε δύο (2) και στο Δήμο Δυτικής Μάνης από τέσσερις (4) σε δύο (2).
Φίλιππος Μπάμης (Δήμαρχος Οιχαλίας):

«Δεν μπορείς να κάνει τη δουλειά σου με 3 ανθρώπους. Είναι τεράστιος ο Δήμος Οιχαλίας. Είμαστε 5 πρώην δήμοι. Έχουμε τεράστια έκταση, με απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές και με πολλά προβλήματα. Και οι αντιδήμαρχοι γι’ αυτή τη δουλειά είναι. Πώς θα παρακολουθήσουμε την καθημερινότητα; Πρέπει να προσλάβουμε διευθυντές και δε μας επιτρέπεται ούτε αυτό. Και με τη μείωση συμβούλων… Εμείς έχουμε 3 και θέλαμε να πάρουμε άλλους 2, έναν τοπογράφο και ένα χημικό - μηχανικό. Έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία του βιολογικού. Τώρα κόβεται και αυτό. Δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Για ποιον Καλλικράτη μιλάμε με τέτοιο κουτσούρεμα; Ήταν που ήταν ο “Καλλικράτης”… θα γίνει “Κακοκράτης”».

Πηγή: Doriopress - Ελευθερία

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΕΡΑΤΗΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή