Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εγκαταστάθηκαν νέοι σεισμογράφοι στην Οιχαλία

Από κοντά μελετούν οι σεισμολόγοι το φαινόμενο με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις στο Δήμο Οιχαλίας εδώ και μήνες - χωρίς ωστόσο να εκφράζουν κάποια ανησυχία για την εξέλιξή του. Μάλιστα για την καλύτερη επιστημονική του παρακολούθηση, καθώς υπάρχει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον για τη μελέτη του, την Κυριακή τοποθετήθηκαν στην περιοχή και νέοι σεισμογράφοι από τους σεισμολόγους Θανάση Γκανά και Γιάννη Κασσάρα.
Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι σεισμογράφοι τοποθετήθηκαν στο Δεσύλλα, το Δώριο, το Σιάμου και το Πεύκο, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης ο οποίος συναντήθηκε με τους επιστήμονες και μας ανέφερε ότι για ακόμη μια φορά εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Μας είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη μελέτη του φαινομένου και ότι με τους νέους σεισμογράφους θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξή του.
Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα - και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη - στην περιοχή θα βρεθεί μία ακόμη επιστήμονας: η Βασιλική Κουσκούνα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σεισμολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία στην επιστημονική της δουλειά έχει μελετήσει όλους τους σεισμούς στην Πελοπόννησο από το 1800 και μετά. Κατά την επίσκεψή της στην περιοχή θα πάρει μαρτυρίες από τους κατοίκους αλλά και φωτογραφικό υλικό.
Από την άλλη, έντονο παραμένει το πρόβλημα εξεύρεσης λυομένων, με το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη να τονίζει ότι μόνος του ο δήμος προσπαθεί να εξασφαλίσει λυόμενα για τους κατοίκους, χωρίς να έχει κάποια βοήθεια ως τώρα.
Για την περιοχή του Κατσαρού χρειάζονται 3-4 λυόμενα ακόμη, τα οποία γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τις μέρες αυτές ώστε να στεγαστούν κάποιες οικογένειες. Επίσης αναζητούνται και δύο μεγαλύτερα λυόμενα ώστε να στεγαστούν δύο επιχειρήσεις (ένα μπακάλικο κι ένα καφενείο) που έχουν υποστεί ζημιά στου Κατσαρού.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου