Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στο χωριό μας






















Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Πεντηκοστή στο χωριό μας, η μέρα που ως γνωστόν εορτάζει η εκκλησία μας η Αγία Τριάδα.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Οιχαλίας κ. Γεώργιος Κατσαμπάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος του Δήμου Δωρίου κ. Αντώνης Τάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλίτσαινας κ. Δημήτριος Γεωργόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκιαίων κ. Γεώργιος Γκότσης και πλήθος κόσμου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε περιφορά της εικόνας της Αγίας Τριάδας στην πλατεία και μέχρι τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, όπου κι εψάλλει η σχετική δέηση.
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση, από το Σύλλογο Άνω Δωριτών, στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Δωρίου με πλούσιο φαγητό, άφθονο κρασί, πολύ κέφι, τραγούδι και χορό μέχρι αργά το απόγευμα.
Αξιοσημείωτες είναι οι προσφορές της Προέδρου της Κοινότητας κ. Αγγελικής Θεοχάρη και της οικογένειάς της, που προσέφεραν ένα αρνί στη σούβλα και άλλων κυριών μελών του Συλλόγου που προσέφεραν πολλά εδέσματα και γλυκίσματα.
Και του χρόνου, η Αγία Τριάδα να είναι μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου