Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Οιχαλίας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας
Όπως όλοι σας γνωρίζετε με τον Ν.3852/10 (Καλλικράτης) συνενωθήκαμε 5 πρώην Δήμοι (Οιχαλίας, Δωρίου, Ανδανίας, Είρας και Μελιγαλά ) σε έναν ενιαίο Δήμο, τον Δήμο Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά. Με την συνένωση αυτή ο νομοθέτης αποσκοπούσε στη δημιουργία ισχυρότερων Δήμων, οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους, έχοντας σαν απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών με την βελτίωση των υπηρεσιών που οι καλλικρατικοί Δήμοι καλούνται να τους προσφέρουν.
Με δεδομένα τα ανωτέρω, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η πρόθεση του νέου Δήμαρχου είναι να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες στον Μελιγαλά με εξαίρεση την τεχνική υπηρεσία, η οποία θα δημιουργηθεί στο Διαβολίτσι (προφανώς λόγω του τόπου καταγωγής του Δημάρχου) και ο πρώην Δήμος Δωρίου θα εξυπηρετείται από δύο διοικητικούς υπαλλήλους και το ΚΕΠ του Δήμου.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος για ποιο λόγο και με ποιό κριτήριο αποφασίζει να υποβαθμίσει μια περιοχή η οποία κατοικείται από 4053 άτομα (απογραφή 2001) και είναι ακμαία κοινωνικά και οικονομικά. Και σας ρωτάμε επίσης, πώς δυο υπάλληλοι, όσο ευσυνείδητοι και εργατικοί να είναι, μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους μιας τόσο μεγάλης περιοχής και να προσφέρουν γραμματειακή υποστήριξη στους εννέα τοπικούς προέδρους της.
Πώς λοιπόν κ. Δήμαρχε και κ. Σύμβουλοι βελτιώνετε τις υπηρεσίες σας προς τους πολίτες του πρώην Δήμου Δωρίου με το να τους αναγκάζετε ακόμα και για να πληρώσουν το νερό τους να έρχονται στον Μελιγαλά. Και μην απαντήσετε ότι θα έρχεται εισπράκτορας κάποιες μέρες τον μήνα, γιατί αυτό γινόταν πριν μια πενταετία, εκτός και αν τόσο πίσω θέλετε να μας γυρίσετε .
Με τον νόμο του Καλλικράτη ο πρώην Δήμος Δωρίου συνενώθηκε στον Δήμο Οιχαλίας σαν ίσος προς ίσο με τους άλλους τέσσερις Δήμους και όχι ως φτωχός συγγενής, όπως εσείς κ. Δήμαρχε θέλετε να μας αντιμετωπίζετε.
Για τους ανωτέρω λόγους διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες μας, με την μεταφορά των υπηρεσιών του πρώην Δήμου Δωρίου στον Μελιγαλά και το Διαβολίτσι και σας καλούμε να αποφασίσετε την λειτουργία αποκεντρωμένων υπηρεσιών στην έδρα του πρώην Δήμου Δωρίου, όπως προβλέπεται και από τον πρότυπο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας που έχει εκπονήσει για λογαριασμό του ΥΠΕΣΔΔΑ η ΕΕΤΑΑ, αλλιώς ο καθένας να αναλάβει τις ηθικές και πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

1. ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΩΡΙΟΥ
1) Δωρίου
2) Βασιλικού
3) Ψαρίου
4) Μάλθης
5) Χρυσοχωρίου
6) Κούβελα
7) Κόκλας
8) Χαλκιά
2. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΩΡΙΟΥ
1) Σύλλογος Γυναικών Δήμου Δωρίου
2) Προοδευτικός Σύλλογος Ψαρίου
3) Σύλλογος «Γουβαλαραίων Δωρίου: Ο Άγιος Πέτρος»
4) Σύλλογος Βασιλικαίων
5) Σύλλογος Κλεσουραίων
3. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΩΡΙΟΥ
1. Χύρρης Γεώργιος - Πρόεδρος Τοπ. Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δωρίου
2. Πανομήτρος Παναγιώτης - Γραμματέας Τοπ. Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Δήμου Δωρίου
3.Χρονόπουλος Ευγένιος - νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
4) Σαραντόπουλος Παναγιώτης - πρώην Δήμαρχος Δωρίου
5) Φωτόπουλος Αριστείδης - δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου