Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές 7/11/2010 - Πως ψηφίζουμε

Κάθε νομός έχει δικό του ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Δεν μπαίνει σταυρός σε υποψήφιο περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη. Στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας βάζουμε μέχρι 4 σταυρούς.Στους δήμους, το ψηφοδέλτιο αποτελείται από 3 τμήματα. Σε κάθε ένα από αυτά θα γράφεται από πάνω υποχρεωτικά ο αριθμός σταυρών που μπορούμε να βάλουμε.
1) Στο πρώτο τμήμα, αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι από την εκλογική περιφέρεια των σημερινών δήμων. Όταν στην εκλογική περιφέρεια εκλέγονται από 1 μέχρι και 3 δημοτικοί σύμβουλοι, σε αυτό το τμήμα του ψηφοδελτίου, βάζουμε 1 σταυρό (Δήμος Είρας). Όταν εκλέγονται από 4 και πάνω δημοτικοί σύμβουλοι, βάζουμε μέχρι 3 σταυρούς (Δήμοι: Ανδανίας, Δωρίου, Μελιγαλά, Οιχαλίας).
2) Στο δεύτερο τμήμα, αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι που προέρχονται από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες των σημερινών δήμων και δίπλα (σε παρένθεση) ο δήμος προέλευσης.
Σε αυτό το τμήμα, σε κάθε περίπτωση μπορούμε να βάλουμε μόνον 1 σταυρό.3) Στο τρίτο τμήμα, αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας στην οποία ψηφίζει ο καθένας μας:
• Περιοχές με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους χαρακτηρίζονται τοπικές κοινότητες. Οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν σε τοπικές κοινότητες, στο τμήμα αυτό του ψηφοδελτίου μπορούν να βάλουν μόνο 1 σταυρό - είτε εκλέγεται τοπικός εκπρόσωπος (για πληθυσμό μέχρι 300 κατοίκους) είτε εκλέγεται τοπικό συμβούλιο (για πληθυσμό από 301 και μέχρι 2.000 κατοίκους).
• Περιοχές με πληθυσμό μεγαλύτερο των 2.000 κατοίκων είναι δημοτικές κοινότητες. Οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν σε δημοτικές κοινότητες, στο τμήμα αυτό του ψηφοδελτίου μπορούν να βάλουν μέχρι 2 σταυρούς.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου