Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Αύξηση της πυροπροστασίας στην περιοχή μας από την Πυροσβεστική

Περισσότερες περιπολίες θα κάνει τον Αύγουστο η Πυροσβεστική, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό τυχόν πυρκαγιών και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους, χωρίς συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους. Σύμφωνα με το διοικητή της ΠΥ Καλαμάτας, αντιπύραρχο Χαρ. Αφάλη, οι αυξημένες περιπολίες είναι αναγκαίες καθώς το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες του Αυγούστου με τα μελτέμια.
Ο κ. Αφάλης χαρακτηρίζει τον Αύγουστο ως το δυσκολότερο μήνα του καλοκαιριού και, όπως έκανε γνωστό, για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου φέτος έχει αποφασιστεί από τη Νομαρχία να παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική ένα τζιπ 4Χ4 για περιπολίες σε όλο το νομό. Το τζιπ θα επανδρώνεται από έναν οδηγό της Πυροσβεστικής και έναν αξιωματικό.
Επίσης, με την έναρξη του Αυγούστου κάθε χρόνο βγαίνει ένα ακόμα περιπολικό όχημα στους Δήμους Δωρίου και Αετού, για την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής όπου υπάρχουν καίρια δασικά συμπλέγματα και στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές.
Όταν ο δείκτης επικινδυνότητας φτάσει στο 3 περιπολούν επιπλέον μικτές εποχούμενες ομάδες, ενώ όταν ο δείκτης φτάνει στο 4 οργανώνονται και αμιγώς στρατιωτικές περιπολίες με τη συνδρομή οχημάτων της Νομαρχίας.
Ο κ. Αφάλης μιλώντας στην “Ε“ απευθυνόμενος στους πολίτες ζητά: «Επειδή έως τώρα με τη συνδρομή όλων των φορέων, των υπηρεσιών και των πολιτών, όλοι μαζί τα έχουμε πάει καλά, να συνεχίσουν και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού με τον ίδιο ρυθμό, τις ίδιες συνήθειες και δραστηριότητες. Επίσης, να προσέχουν να μην ανάβουν σπίθα ή φλόγα στην ύπαιθρο - και όλα θα πάνε καλά». Τονίζει ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οπότε θα γίνει ο τελικός απολογισμός και η σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου