Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Δήμος Δωρίου-Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Κύριε υπουργέ,
Σας διαβιβάζουμε αυτή την επιστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ενημέρωσή σας για την κατά πλειοψηφία αντίθεσή μας ως αιρετά μέλη, στην ένταξη του δήμου μας στον υπό σύσταση νέο Δήμο Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά.
Η ένταξή μας αυτή είναι απολύτως αντίθετη με την βούληση της συντριπτικής μας πλειοψηφίας η οποία εκφράστηκε με την υπ‘ αρ.39/2010 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου όσο και με αποφάσεις των συμβουλίων τοπικών διαμερισμάτων του δήμου μας.
Όπως προκύπτει άλλωστε από την απόφασή μας είχαμε προτείνει και στο παρελθόν, σε απάντηση εγγράφων της ΤΕΔΚ και του ΙΤΑ, δυο θέσεις:
1. Την ένταξη μας σε νεοσύστατο δήμο με την επωνυμία Δήμος Ορεινής Τριφυλίας, ο οποίος θα προέκυπτε από την συνένωση των 5 δήμων: Δωρίου, Αετού, Είρας, Αυλώνα και Ανδανίας.
2. Σε περίπτωση που αυτό δεν υλοποιηθεί προτείναμε να ενταχθούμε στο Δήμο Κυπαρισσίας και σε καμία περίπτωση στο Δήμο Μελιγαλά.
Σήμερα μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» στο οποίο δυστυχώς δεν ελήφθη τίποτα από τα ανωτέρω υπόψη, επανερχόμαστε και προτείνουμε:
1. Να ενταχθούμε στους ορεινούς δήμους της αρχικής μας πρότασης, τόσο λόγω της μορφολογίας του εδάφους μας όσο και λόγω της καταγωγής μας. Είμαστε όμοροι δήμοι με κοινά χαρακτηριστικά, είμαστε επίσης παραποτάμιοι δήμοι και ήδη εκπονείται μελέτη για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, καθώς επίσης αρχαιολογικά ευρήματα και χώροι είναι διάσπαρτοι παντού.
2. Διαφωνούμε ριζικά με την ένταξή μας στον Δήμο Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά που τίποτα κοινό δεν μας συνδέει.
3. Αποδεχόμαστε να ενταχθούμε στο νεοσύστατο Δήμο Τριφυλίας στον οποίο ανήκουμε γεωγραφικά, οικονομικά, δικαστικά, υγειονομικά, ιστορικά, εκφράζοντας άλλωστε ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι το κοινό αίσθημα των κατοίκων του δήμου μας ότι η θέση μας είναι στον νεοσύστατο Δήμο Τριφυλίας και σε καμία περίπτωση στον Δήμο Οιχαλίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε επίσης ότι το 95% των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων μας βρίσκεται στον νεοσύστατο δήμο καθώς επίσης στην Κυπαρισσία, έδρα του Δήμου Τριφυλίας. Υπάρχουν δε δρόμοι, η ονομασία των οποίων προέρχεται από αγωνιστές του δήμου μας (Μέλλιος, Γκρίτζαλης, Ντούφας).
Αξιότιμε κύριε υπουργέ, παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα ανωτέρω (υπ‘ αρ.39/2010 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου), τα οποία πιθανόν να μην γνωρίζετε και να δώσετε μια νέα πρόταση η οποία να είναι ζωτικής σημασίας για το δήμο μας και θα καθησυχάσει την τοπική μας κοινωνία, που δυστυχώς με το υπάρχον σχέδιο «Καλλικράτης» έχει αδικηθεί σε ποσοστό 100%.
Η ασκούσα καθήκοντα δημάρχου Δωρίου
Αθανασία Παπαδοπούλου

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου