Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Στην κυκλοφορία το Μάρτιο το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο με τις σήραγγες Ραψομάτη

«Μέσα στο Μάρτιο, εκτός απροόπτου, θα παραδοθεί το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο με τις σήραγγες στο Ραψομμάτη, με το οποίο θα αποφεύγονται οι στροφές της Μεγαλόπολης.
Η Ολυμπία Οδός θα φθάνει στην Τσακώνα. Με την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα».
Αυτά σημείωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, σε δηλώσεις του για τους αυτοκινητόδρομους Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα(Ολυμπία Οδός), ανήμερα της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέππας είπε:
Για τον αυτοκινητόδρομο: «Η Καλαμάτα συνδέεται με δύο μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη. Το τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα του αυτοκινητοδρόμου από την Κόρινθο (του πρώτου μεγάλου έργου) σε πολλά σημεία του έχει προοδεύσει σημαντικά, είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Πιστεύω ότι κάποια τμήματα θα δοθούν μέσα στο Μάρτιο και πάντως πριν το καλοκαίρι. Ο δρόμος θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Έχουμε υιοθετήσει αυτόν τον αυτοκινητόδρομο και θέλουμε μέσα στους στόχους που έχουν τεθεί εξαρχής, όταν υπογράφηκε η σύμβαση, να φανούμε απολύτως συνεπείς».
Για την Ολυμπία Οδό: «Αντιμετωπίζουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή του Καϊάφα. Αυτό δε θα μας εμποδίσει να ενισχύσουμε την προσπάθεια που κάνει ο παραχωρησιούχος, ώστε και το έργο αυτό εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί με τις απαραίτητες προσαρμογές και παρεμβάσεις. Θα γίνουν όλα με τέτοιον τρόπο, ώστε η Καλαμάτα να συνδέεται μέσω Τρίπολης και μέσω Πάτρας - Πύργου με το εθνικό κέντρο και αυτό θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία».
Για το Παραδείσια - Τσακώνα: «Έχει δοθεί ένα σημαντικό ποσοστό της προβλεπόμενης αρχικά χρηματοδότησης. Ασφαλώς αντιμετωπίζουμε γενικότερα προβλήματα σ’ όλη την Ελλάδα όσον αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη των δημοσίων έργων. Σ’ αυτή την περίπτωση τις επόμενες ημέρες είναι βέβαιο ότι με την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα τα ξεπεράσουμε. Και το συγκεκριμένο με πολύ ικανοποιητικό τρόπο, ώστε να μην οδηγηθούμε και στην παραμικρή καθυστέρηση. Πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ καλά».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου