Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τοποθέτηση υδατοδεξαμενών για πυρόσβεση

Συνολική ποσότητα 9.000 κυβικών μέτρων νερού θα μπορούν να εξασφαλίζουν σε πρώτη ζήτηση τα επίγεια πυροσβεστικά οχήματα, όπως και τα ελικόπτερα, όταν ολοκληρωθεί - του χρόνου τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό - η τοποθέτηση 30 υδατοδεξαμενών, 300 κ.μ. η κάθε μία, σε ισάριθμες περιοχές της Μεσσηνίας.
Αυτό επισήμανε ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος την Τετάρτη επισκέφθηκε ορισμένες από τις περιοχές - στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας - στις οποίες σχεδιάζεται να εγκατασταθούν οι υδατοδεξαμενές.
Σκοπός της επίσκεψης του αντινομάρχη ήταν η οριστικοποίηση των σημείων τοποθέτησης των υδατοδεξαμενών καθώς σε ορισμένα από τις αρχικές υποδειχθείσες θέσεις προέκυψαν ιδιοκτησιακά προβλήματα.
Η τοποθέτηση των υδατοδεξαμενών έχει αναληφθεί από τη ΔΕΚΕ, ενώ η χρηματοδότηση - σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, η οποία εκπόνησε και τις σχετικές μελέτες - προέρχεται από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ - Ταμείο Μολυβιάτη). Η χωροθέτηση των 30 υδατοδεξαμενών έχει γίνει σε πυρόπληκτες περιοχές, 15 στην Ανατολική και 15 στη Δυτική Μεσσηνία.
Οι υδατοδεξαμενές στην περιοχή μας θα εγκατασταθούν, α) στο Δήμο Αετού, στον Αετό (στο ελικοδρόμιο) και στο Γλυκορρίζι ( στο Νεκροταφείο), β) στο Δήμο Αυλώνος, στο Σιδηρόκαστρο και στον Αυλώνα (θέση Κουφή), γ) στο Δήμο Δωρίου, στο Κούβελα (θέση Κυψέλη).
Σημ: Οι πληροφορίες είναι από την εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου