Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δωριέας Δωρίου - 40 χρόνια ιστορία (1969-2009)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο και πιο μεγάλο από το να θυμάται και να τιμάει μια ομάδα την ιστορία της και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο να διατηρηθεί στην πορεία των χρόνων.
Ο Δωριέας Δωρίου είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Μεσσηνίας και από τα σπλάχνα του έχουν βγει πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές.
Φέτος ο Δωριέας συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, μιας και ιδρύθηκε το 1969 και το νυν Διοικητικό Συμβούλιο με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Μάκη Γκότση αποφάσισε να τιμήσει δεόντως αυτή την επέτειο.
(φωτ. δεκαετία του 70΄διακρίνονται από αριστερά: Κανελλόπουλος, Δημαράς, Τσιαμπούρης, Κοτσαράς και Τασόπουλος).
Έτσι την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Δωρίου εορτάστηκαν επίσημα τα 40χρονα σε μία μουσική βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο.
Το σημαντικότερο κομμάτι της βραδιάς και κεντρικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν δίχως άλλο οι βραβεύσεις σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν την καριέρα τους στο Δωριέα και στη συνέχεια έπαιξαν σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ακόμη και στην Α΄ εθνική.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν με αναμνηστικές πλακέτες, μετά από απόφαση του συμβουλίου, δέκα ποδοσφαιριστές που διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο το όνομα του Δωριέα και πρόσφεραν παράλληλα πολλά στην ομάδα του χωριού τους.
(φωτ. δεκαετία του 70΄διακρίνονται από πάνω αριστερά οι: Μαντάς, Τότσης, Τσιαμπούρης, Σαραντόπουλος, Τασόπουλος, Ηλιόπουλος. Κάτω από αριστερά Κοτσαράς, Γιαννακόπουλος, Κανελλόπουλος, Αλεξόπουλος, Κωνσταντακόπουλος).
Οι δέκα παλαίμαχοι που τιμήθηκαν:

Χρήστος Κόντος: Έπαιξε με τον Απόλλωνα Αθηνών στην Α΄ εθνική και επίσης με το Αιγάλεω στη Β΄εθνική.
Μιχάλης Νικητόπουλος: Αγωνίστηκε με την Καλαμάτα σε Β΄ και Γ΄ εθνική, ενώ φόρεσε ακόμη τη φανέλα του Παμίσου και της Εράνης.
Βασίλης Σμυρνής: Έπαιξε με τη Δόξα Βύρωνα στη Β΄ εθνική.
Αλέκος Αλεξόπουλος: Αγωνίστηκε στη Γ΄ εθνική με τη φανέλα της Καλαμάτας και έχει παίξει και στον Α.Ο. Μεσσήνης (Δ΄ εθνική).
Γιώργος Κόντος: Έπαιξε στη Γ΄ εθνική με τη φανέλα της Καλαμάτας και έχει παίξει και στον Πάμισο.
Στέλιος Προκοπίου: Ήταν στην Καλαμάτα όταν έπαιζε στη Γ΄ εθνική και έχει αγωνιστεί και στην Εράνη.
Δημήτρης Νικητόπουλος: Έχει παίξει στη Κυπαρισσία στη Δ΄ εθνική .
Βασίλης Φωτόπουλος: Έπαιξε με την Εράνη στη Δ΄ εθνική.
Νίκος Λιόγας: Ήταν στον Α.Ο. Μεσσήνης στη Δ΄ εθνική.
Γιώργος Λιόγας: Έπαιξε στη Δ΄ εθνική με τη Δόξα Μεγαλόπολης και τον Α.Ο. Μεσσήνης.
Αυτοί οι δέκα παίχτες είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους που έχει βγάλει ο Δωριέας και φιλοδοξεί να βγάλει ακόμη περισσότερους τα επόμενα χρόνια.
(φωτ. διακρίνονται από πάνω αριστερά οι: Ανδρούτσος, Γ.Κόντος, Ν.Λιόγας, Γ.Λιόγας, Καπούτσης, Προκοπίου, Τότσης, Τασόπουλος. Κάτω από αριστερά: Φωτόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αλεξόπουλος, Καραχάλιος, Ντρες).

Σημ
: Το παραπάνω αφιέρωμα στην ομάδα του Δωριέα ( την ομάδα που όλοι μας λίγο πολύ υποστηρίξαμε εντός και εκτός έδρας, ειδικά κατά τα μαθητικά μας χρόνια), δημοσιεύτηκε στην αθλητική εφημερίδα ''Notosport'' που κυκλοφορεί μαζί με την ''Ελευθερία'' τον περασμένο Αύγουστο. Ευχαριστώ τον Κώστα Κανελλόπουλο, ο οποίος έπαιξε κι αυτός στην ομάδα του Δωρίου, για την προσφορά της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου