Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Η 175η επέτειος της μεσσηνιακής επανάστασης στο Ψάρι - Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η 175η επέτειος της μεσσηνιακής επανάστασης γιορτάζεται στο Ψάρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας διοργανώνει προς τιμήν των πρωταγωνιστών της, Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα.
Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με το προγραμμα που ανακοινώθηκε, θα λάβουν χώρα στο ναό του Αγίου Δημητρίου και στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη.
Ειδικότερα, στις 10 το πρωί στο ναό του Αγίου Δημητρίου, παρισταμένου του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα. Θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από τον οικονομολόγο Κωνσταντίνο Καράμπελα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας χωριών ορεινής Μεσσηνίας «Ο Επικούριος Απόλλωνας» και στη συνέχεια μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ψαρίου θα απαγγείλουν ποιήματα.
Περί τις 10.30 το πρωί προγραμματίζεται μετάβαση των επισήμων στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών και στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με τον εθνικό ύμνο.
Όπως γνωστοποιεί το πρόγραμμα, τέλος, στις 11 το πρωί θα παρατεθεί από τη Ν.Α.Μ. δεξίωση στο προαύλιο του ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου θα αποδοθούν και παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Δωρίου.
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου