Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Επιστολή για να μην περικοπούν τα δρομολόγια του τρένου στο Δώριο

Η ασκούσα καθήκοντα δημάρχου, αντιδήμαρχος Δωρίου Αθανασία Παπαδοπούλου έστειλε στην εταιρεία ‘’ΤΡAIΝΟΣΕ Α.Ε’’ επιστολή ζητώντας να μην περικοπούν τα δρομολόγια των τρένων. Αναλυτικά η επιστολή της κ. Παπαδοπούλου έχει ως εξής:

‘’Υστερα από ανακοινώσεις των τοπικών εφημερίδων του νομού μας πληροφορηθήκαμε ότι τα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ, τα οποία εξυπηρετούσαν τους δημότες του δήμου μας περικόπτονται δραματικά.
Από τα οκτώ ζεύγη αμαξοστοιχιών, τα οποία εξυπηρετούν τον Δήμο μας μαθαίνουμε ότι θα μείνουν μόνο τρία ζεύγη. Περικόπτεται όπως μαθαίνουμε και το κυριότερο και πιο εξυπηρετικό δρομολόγιο, το οποίο είναι η αμαξοστοιχία 309, από Κιάτο για Καλαμάτα που περνά από το σιδηροδρομικό σταθμό Δωρίου, στις 07.01 και έχει άφιξη στην Καλαμάτα στις 07.52 και η αμαξοστοιχία 309, από Καλαμάτα για Κιάτο με αναχώρηση 22.12 και άφιξη στο σιδηροδρομικό σταθμό Δωρίου 23.06.
Τα δύο αυτά δρομολόγια εξυπηρετούσαν αρκετούς κατοίκους των οκτώ κοινοτήτων του δήμου μας, που μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα του νομού μας.
Το πρωινό των 07.01 από Δώριο για Καλαμάτα εξυπηρετούσε αυτούς που πηγαίνουν για την εργασία τους (υπάλληλοι), αυτούς που πηγαίνουν για προσωπικές τους δουλειές (σε ιατρούς, για ιατρικές εξετάσεις, σε δημόσιες υπηρεσίες, στο νοσοκομείο καθώς και για την αγορά αγαθών).
Το βραδινό των 22.12, από Καλαμάτα για Δώριο εξυπηρετούσε αυτούς που επιστρέφουν πίσω στα χωριά τους (μαθητές από φροντιστήρια κ.λπ).
Υστερα από τα ανωτέρω η πρόσβαση και η μεταφορά μας προς την Καλαμάτα και τα υπόλοιπα χωριά του νομού μας είναι αρκετά δύσκολη και με πολλή καθυστέρηση και έτσι θα οδηγήσει τους κατοίκους μας σε άλλα μέσα μεταφοράς (ΚΤΕΛ - ταξί).

Πρότασή μας είναι, το δρομολόγιο αυτό αν δεν μπορεί να δρομολογηθεί από Κιάτο - Καλαμάτα - Κιάτο ας γίνει τύπου προαστιακού δρομολογίου Καλαμάτα - Κυπαρισσία - Καλαμάτα με τις ίδιες περίπου ώρες.
Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας αυτή είναι εφικτή και μπορεί να γίνει πραγματοποιήσιμη και έτσι θα εξυπηρετηθούν οι δημότες μας καθώς και οι δημότες των όμορων Δήμων Κοπανακίου, Δωρίου, Μελιγαλά, Βαλύρας, Άριος που μεταβαίνουν στην Καλαμάτα.
Παρακαλούμε επίσης και τα υπόλοιπα δρομολόγια να μην περικοπούν δραματικά και όσα μείνουν να δρομολογηθούν σε ώρες που να εξυπηρετούν τους επιβάτες του νομού μας γενικά’’.

Πηγή: εφημερίδα ''Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου