Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Μέσα στο 2009 τελειώνουν οι στροφές της Μεγαλόπολης - Τέλη του χρόνου και οι δύο σήραγγες στο Αρτεμίσιο

Μέσα στο 2009 θα αποτελέσουν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης.
Αυτό μας επιβεβαίωσε στέλεχος της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τις οδούς πρόσβασης στη σήραγγα Ραψομμάτη, επισημαίνοντας ότι μέσα στο χρόνο, το φθινόπωρο, θα παραδοθεί όλο το τμήμα του νέου εθνικού δρόμου, από το Αθήναιο έως και τη γέφυρα Αλφειού.

Μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και στα τρία μέτωπα:
Από το Αθήναιο μέχρι την είσοδο της σήραγγας Ραψομμάτη, από την έξοδο της σήραγγας έως τα Μαλλωτά (το δύσκολο κομμάτι των 800 μέτρων με τα ημιστέγαστρα) και τη γέφυρα Αλφειού. Μάλιστα, μετά τη γέφυρα Αλφειού, θα δημιουργηθεί επίχωμα και πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή “σηκώνεται” ήδη μια δεύτερη πιο μικρή γέφυρα.
Εκτιμάται ότι στις προσβάσεις της σήραγγας, και από τις δύο πλευρές, θα πέσει άσφαλτος μέσα στον Ιούνιο - Ιούλιο.

Όσον αφορά το υπόλοιπο έργο στον εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, που υλοποιεί ο “Μορέας”, τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμη η δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο.
Αμέσως θα εκτραπεί η κυκλοφορία και θα γίνεται απ’ αυτή τη σήραγγα, ενώ η σήραγγα που λειτουργεί θα κλείσει για να αναβαθμιστεί. Οι εργασίες εκτιμάται πως θα κρατήσουν 2 - 3 μήνες. Νοέμβριο με τέλη του χρόνου θα είναι έτοιμες και θα κυκλοφορούνται κανονικά και οι δύο σήραγγες στο Αρτεμίσιο.
Πηγή: εφημερίδα ''Ελευθερία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου