Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Έργα ανάπτυξης αλλάζουν το χωριό μας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του


Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων όλων των χωριών στην ίδρυση των δήμων (Καποδίστριας Ι), από 1-1-1999 λειτούργησαν οι λεγόμενοι Καποδιστριακοί Δήμοι και δόθηκε έκτοτε η ευκαιρία σε όλα σχεδόν τα χωριά να εκτελέσουν έργα ποιοτικής αναβάθμισής τους.
Δεν παραγνωρίζονται οι προσπάθειες των πρώην κοινοταρχών, θα πρέπει όμως να τονισθεί ότι τα ορεινά χωριά αναμορφώθηκαν ριζικά στα πλαίσια λειτουργίας των δήμων.
Όσο αφορά δε το χωριό μας Άνω Δώριο (Σουλιμά), από το 1999 μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν έργα, τα οποία άλλαξαν ριζικά την εικόνα του.
Δρόμοι τσιμεντοστρώθηκαν ή ασφαλτοστρώθηκαν, βελτιώθηκε και επεκτάθηκε ο δημοτικός φωτισμός, τοποθετήθηκαν κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων, κατασκευάστηκε σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, βελτιώθηκε η αγροτική οδοποιία, διανοίχτηκαν δρόμοι προς Λάπι και Μάλιζα, κατασκευάστηκε καινούργια δεξαμενή νερού και αναπαλαιώθηκε η υπάρχουσα, αναπαλαιώθηκε η παλιά βρύση του χωριού.
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. η αποκατάσταση - ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας του χωριού, συνολικής δαπάνης 300.000 Eυρώ.
Ολοκληρώνεται οσονούπω η τοπογραφική αποτύπωση του χωριού και θα επακολουθήσει η απαιτούμενη χρηματοοικονομική μελέτη, για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του χωριού, συνολικής δαπάνης 150.000 Ευρώ, η οποία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στο προσεχές εξάμηνο.

(Σημ: η φωτογραφία είναι από τη θέση Βάγια, από ένα δύσκολο και επικίνδυνο σημείο του αγροτικού δρόμου που διέρχεται μέσα από το ρέμα και έγινε προσπελάσιμο για όλα τα αυτοκίνητα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου