Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

24 Μαρτίου 2009. Εορτασμός της 188ης επετείου της εξέγερσης και ορκωμοσίας των Ντρέδων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 188η επέτειος της εξέγερσης και ορκωμοσίας των Ντρέδων, στο Άνω Δώριο (Σουλιμά) στις 24 Μαρτίου 2009.
Στις 12 μ.μ. και όπως προέβλεπε το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Δωρίου σε συνεργασία με το σύλλογο Άνω Δωριτών και το τοπικό συμβούλιο του τοπικού διαμερίσματος, άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος:

Έπαρση της σημαίας.
Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου και ιερέων της περιοχής.
Αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Ντρέδων με τον εφημέριο της ενορίας π. Δημήτριο Αδαμόπουλο να απαγγέλλει τον όρκο.
Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, διοικητικών και εκπαιδευτικών αρχών της Μεσσηνίας.
Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές των Δημοτικών σχολείων Δωρίου και Ψαρίου.
Ομιλία της εξαίρετης συγγραφέως,πατριώτισσας και φίλης των Σουλιμαίων Γαρυφαλλιάς Κατσαμπάνη-Τσαγκάρη.
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρωικών Ντρέδων, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Παραδοσιακοί χοροί στη πλατεία του χωριού από μαθητές των σχολείων του Δήμου Δωρίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του χωριού σε όλους τους προσκεκλημένους και γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός απασχόλησης κ. Σοφία Καλατζάκου, ο βουλευτής και τέως υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπατζιώτης, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Δημήτρης Κουσελάς, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χρήστος Μαλαπάνης, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής Αθηνών Μπουλούκος, οι δήμαρχοι Δωρίου Αντώνης Τάκης, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Ανδανίας Γιώργος Διαγούπης, Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης, ο αντιδήμαρχος Αετού Γιάννης Αβδάλας και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου